Hidromasaj esență brad – ce avantaje îți poate aduce? De ce trebuie să iei în considerare și care sunt aspectele de care să ții cont?

Cât de des avem timp liber și cum reușim să ne relaxăm?


Mereu acaparați de varietatea de activități pe care suntem nevoiți să le finalizăm cu brio, prinși ca într-o avalanșă de sarcini pe care le avem de îndeplinit, nici măcar gândul nu ne mai ajunge la momentele de relaxare, la o vacanță sau pur și simplu la o zi liniștită petrecută alături de persoanele dragi. Cu toate acestea este important să conștientizăm ce înseamnă, pentru organismul nostru, producerea unor dezechilibre. Ele pot apărea din diverse motive și nu necesită întotdeauna îngrijorare, însă trebuie să acordăm atenție stilului de viață și să îl menținem cât se poate de sănătos.

Fără sănătatea nu avem nimic, ea este ca o putere pe care o deținem și este bine să fie menținută pentru a nu ne confrunta, în timp, cu probleme grave. Totuși, se întâmplă adesea să fim ignoranți și să ne pierdem în muncă, atât la job, cât și acasă, unde sunt mereu o mulțime de lucruri pe care suntem nevoiți să le facem.

Este esențial să ne amintim cât de importanți suntem și să ne focusăm mai mult pe noi, pe dezvoltarea, evoluția și sănătatea noastră. Toți am cunoscut acel sentiment de epuizare, când parcă și cele mai simple sarcini, care în mod normal erau nesemnificative, încep să ni se pară a fi o povară. În aceste clipe nu ne dorim nimic mai mult, decât o pauză bine meritată, prin care să ne recăpătăm energia, să ne bucurăm de momentul prezent și să ne facem noi planuri de viitor.

Soluția perfectă de care avem nevoie în aceste clipe în care oboseala începe să își spună cuvântul, sunt vacanțele. În sezonul rece, locațiile ideale în care să mergi, sunt cele montane, care pe lângă peisajele de vis, îți oferă numeroase obiective turistice de vizitat și oportunități de a te relaxa, prin tratamente speciale.

Hidromasajul – ce beneficii îți poate aduce?Hidromasajul, una dintre formele de hidroterapie este o metodă în care este folosită apa în scopuri terapeutice. Încă din antichitate au fost descoperite beneficiile pe care le aduce apa, organismului. În România a apărut pentru prima data metoda de masaj realizat cu ajutorul forței pe care o are apa din cascade, apărând mai târziu varianta de hidromasaj.

Se întâmplă adesea să simțim nevoia de a utiliza diverse metode prin care să ne bucurăm de puțină liniște și relaxare. Ce poate fi mai bun decât să ai parte de toate aceste lucruri într-o vacanță minunată?

Alegând stațiunile balneare vei avea parte de tratamente care să te ajute în privința stărilor tale psihice și fizice, pentru a le îmbunătăți, în timp care vei putea să admiri un tablou natural minunat, să faci drumeții pe munte sau pur și simplu să petreci clipe de neuitat alături de familie sau prieteni.

Hidromasajul ajută la dilatarea vaselor de sânge și relaxează mușchii, prin acțiunea sa asemănătoarea cu cea a masajului manual. Realizat cu ajutorul tehnologiei, acesta poate fi efectuat cu ușurintă și acasă, cu ajutorul cabinelor de duș, a căzilor si piscinelor cu jeturi de hidromasaj.

Hidromasajul este util pentru ameliorarea durerilor și pentru diminuarea stresului, fiind o procedură realizată prin combinarea dintre apa, masaj și căldură. Are ca beneficii faptul că accelerează metabolismul, fiind util în curele de slăbire, și totodată tonifiază mușchii. De asemenea, pielea capătă un aspect mai sănătos, datorită masajului realizat în profunzime, care contribuie și la dilatarea vaselor de sânge și vindecarea țesuturilor lezate.

O variantă foarte des întâlnită de hidromasaj este cea cu esență de brad. Aceasta esență are proprietăți antiinflamatorii, bactericide și dezinfectante, fiind un bun remediu pentru gripe, prevenind apariția si răspândirea infecțiilor virale.

Hidromasajul cu esență de brad are multe alte beneficii, precum calmarea durerilor articulare și îmbunătățirea sistemului cardiovascular, înlătură tensiunea musculară și oboseala, fortificând imunitatea. În prezent este considerat un remediu pentru prevenția cancerului.

O metodă benefică de relaxare în sezonul rece, hidromasajul ajută la ameliorarea simptomelor produse de diverse afecțiuni și în același timp, asigură o stare generală de bine. Îl poți încerca oricând și te vei bucura de momente minunate de liniște.

Hotel Palace Băile Govora asigura o astfel de hidroterapie, existând centre speciale pentru realizarea acestor proceduri, în special cele în care este utilizată și esența de brad.

Distribuie acest articol

Articole asemănătoare