Băila Govora – destinația perfectă pentru vacanța de iarnă. De ce să alegi această destinație și ce obiective turistice poți vizita?

Ce locație să alegi pentru vacanța de iarnă?


Iarna are pentru noi toți semnificații aparte. Deși este cel mai răcoros sezon de pe tot parcursul anului, și uneori, din acest motiv, ne aduce numeroase neplăceri, reușește totuși, să ne surprindă și în moduri frumoase. Atunci când se apropie, cu pași repezi, sărbătorile specifice acestui anotimp, reușim în sfârșit să mai lăsăm de o parte din grijile care ne macină zi de zi și învățăm iar să trăim clipa, sa ne bucurăm de moment. Începutul sezonului rece este asemuit cu o perioadă a iertării, a liniștii, a faptelor bune și a clipelor minunate petrecute cu persoanele semnificative din viețile noastre. Oricât de mult am fi atrași de restul anotimpurilor, în special de lunile călduroase de vară care ne duc cu gândul la distracție, nimic nu se compară cu vacanțele din timpul iernii.

Zona de munte este superbă atunci când îmbracă hainele sale albe, fiind alegerea ideală pentru momentele în care vrei să iei o pauză de la ritmul alert de desfășurare a activităților cotidiene. Dacă alegi să cutreieri meleagurile țării natale, stațiunile balneare sunt cele care îți vor oferi o vacanță pe placul tău, atingând orice așteptare ai putea avea vreodată.

Băile Govora – stațiunea potrivită oricui


Băile Govora, o stațiune despre care este imposibil să nu fi auzit până în prezent, reprezintă un colț de liniște și relaxare, în care îți poți petrece timpul alături de familie sau prieteni. Această locație este recunoscută pentru izvoarele ce conțin ape minerale iodurate, bromurate, clorurate, hiper și hipotone, sodice și sulfuroase. Varietatea beneficiilor terapeutice pe care le aduc apele de aici, au determinat popularitatea stațiunii.

An de an, turiștii aleg să viziteze locația situată în apropiere de orașul Râmnicu Vâlcea, din vaste motive. Pe lângă estetica peisajelor, cu formațiuni muntoase înalte, pe ale căror piscuri este deja așternut primul strat de ninsoare, un alt aspect important care atrage vizitatorii, este caracterul terapeutic al apelor. Ele pot fi utilizate atât pentru cură internă, cât și pentru cură externă, și sunt recomandate pentru afecțiunile O.R.L., cele ale aparatului locomotor, pentru afecțiunile respiratorii, ginecologice și pentru reumatisme.

Băile Govora reprezintă alegerea potrivită pentru vacanțele tale, indiferent de sezon, dar îndeosebi pentru sezonul rece, în care răcelile și gripele se instalează cu ușurință, și este de preferat să le prevenim, ori să le tratăm din timp. O locație care îmbină utilul cu plăcutul, ea oferă si alte avantaje, cuprinzând o mulțime de obiective turistice, atât în stațiune, cât și în împrejurimi.

În apropiere se află Ocnele Mari, a căror salină este foarte iubită de către turiști și localnici, aducând numeroase beneficii în cazul afecțiunilor respiratorii și O.R.L. Pe lângă aceasta, poți vizita Muzeul „Nicolae Bălcescu”, Muzeul Trovanților sau atelierele de ceramică de la Horezu. Mai ales acum că se apropie sărbătorile de iarnă, care sunt pline de semnificație, ai ocazia să asiști, chiar în zona stațiunii, la slujbele din cadrul Bisericilor „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Adormirea Maicii Domnului”.

În plus, un sejur la Băile Govora îți asigură eliminarea rutinei zilnice, activitățile realizate aici nefiind monotone. Te vei bucura de o mulțime de tratamente benefice, precum inhaloterapii, balneoterapii, hidroterapii, exerciții de kinetoterapie, tratamente de spa & wellness, împreună cu plimbările prin parcul stațiunii, asigură un plus de relaxare. Astfel, nu vei vrea ca vacanța ta să se mai termine și vei ajunge acasă, în final, simțindu-te mai bine ca niciodată.

Având un program atât de încărcat tot timpul, nu ne bucurăm de prea multe momente de liniște în care să facem lucruri prin care starea noastră să se îmbunătățească, motiv pentru care atunci când alegem să plecăm într-o vacanță, este indicat să ne gândim bine la locația în care vom merge. Stațiunea balneară, Băile Govora, este cea care asigură numeroase avantaje, atât din punct de vedere al atmosferei, cât și al serviciilor oferite.

Distribuie acest articol

Articole asemănătoare