De ce să alegi Băile Govora ca destinație de vacanță și care sunt aspectele de care trebuie să ții cont?

Odată ce sezonul rece s-a instalat și a început să își facă simțită prezența, pentru a scoate în evidență și părțile sale frumoase, alegem să mergem într-o vacanță acolo unde peisajele de iarnă sunt superbe, exact așa cum sunt descrise în povești.

Vacanțele în zona montană – cele mai căutate în acest sezon


Zona montană este favorita sezonului și cum la noi în țară avem atât de multe astfel de locuri pe care le putem vizita, ne este greu să alegem cu ce loc al meleagului nostru să începem. Cu toate că de multe ori nu ne dăm seama de aceste lucruri, România este o țară plină de peisaje extraordinare care îți taie răsuflarea încă de la prima vedere. În această perioadă, în care temperaturile scăzute își spun cuvântul, avem nevoie de metode prin care să ne bucurăm și de căldură, în moduri relaxante care să ne ofere un moment de liniște.

După tot stresul adus de anul trecut, provocat de numeroasele activități care ne-au făcut să ne simțim epuizați, și după toată această perioadă aglomerată a sărbătorilor de iarnă, avem nevoie de o pauză în care să ne reîncărcăm bateriile. Evadarea din spațiul urban suprapopulat este bine-venită pentru fiecare dintre noi, atunci când simțim nevoia de a petrece timp în natură, de a face drumeții pe munte, ca la finalul zilei să ne bucurăm de tratamente și masaje relaxante.

Stațiunile balneare oferă relaxare garantată


O astfel de vacanță ne ajută să ne întoarcem acasă cu forțe noi, fiind mult mai odihniți și având energia necesară pentru îndeplinirea activităților cotidiene. Mai devreme sau mai târziu toți simțim nevoia de a lăsa puțin rutina deoparte și a face lucruri noi pentru a avea o stare generală mai bună și a ne putea intra din nou în ritm, dând iar randament în sarcinile pe care le avem de realizat.

Pentru a obține toate aceste lucruri, vacanțele în stațiunile balneare sunt cele mai eficiente. Deși mulți le consideră mai puțin atractive, tocmai din cauza faptului că nu sunt suficient de informați sau pentru că nu le-au trecut niciodată pragul pentru a-și da seama singuri că nu este totul precum cred ei, stațiunile balneare posedă o mulțime de beneficii.

Țara noastră se bucură de câteva astfel de stațiuni minunate, vizitate în număr tot mai mare de către turiști. Una dintre cele mai frumoase stațiuni balneare, care totodată promite să ofere o mulțime de avantaje, este stațiunea Băile Govora.

Băile Govora – punctul de interes al anului 2022


Situată în județul Vâlcea, Băile Govora reprezintă o stațiune de tratament renumită în România pentru izvoarele sale cu numeroase proprietăți terapeutice. Apele acestor izvoare sunt folosite atât pentru cură externă, cât și pentru cură internă, fiind singurele de la noi din țară cu o compoziție chimică diferențiată. Ele sunt utilizate pentru afecțiuni reumatismale, precum spondiloza, artroze si poliartroze, tendoperiostoze și tendinoze.

De asemenea ele sunt folosite și pentru afecțiuni cardiovasculare, endocrine, ginecologice, neurologice sau afecțiuni post-traumatice. Stațiunea dispune de multe centre de tratament în care sunt utilizate apele bromurat, iodurate, cu o concentrație mare de sulf, apele hipotone, sodice, magneziene și calcice.

Stațiunea este cunoscută și datorită poziționării sale, având în împrejurimi numeroase obiective turistice. Printre acestea se află Ocnele mari, de unde este transportat nămol mineral sapropelic care este utilizat în tratarea unor variate afecțiuni, reprezentând un factor terapeutic natural. Tot acolo se află și populara salină de la Ocnele Mari, cunoscută, de asemenea, pentru proprietățile sale terapeutice, benefice în special în cazul afecțiunilor respiratorii. Tot pentru afecțiuni respiratorii sunt utile și apele izvoarelor de la Băile Govora, fiind utilizate pentru astmul alergic, pentru traheobronșite si bronșite cronice.

În anul 2022 stațiunea Băile Govora va demonstra că este o bijuterie a țării noastre și că merită vizitată cu fiecare ocazie, oferind peisaje de vis, tratamente care aduc beneficii pentru multe afecțiuni și totodată, un moment de relaxare.

Distribuie acest articol

Articole asemănătoare